Samo veselo! Druzenje |
|
| Ništa dvaput... | |
| | Autor | Poruka |
---|
Elly Admin
Broj poruka : 73 Datum upisa : 26.03.2007
| Naslov: Ništa dvaput... Uto Mar 27, 2007 1:32 am | |
| "Dvaput se ništa ne događa Niti će se dogoditi.Zbog toga Neuvežbani smo se rodili I nerutinski pomrećemo.
Makar učenici najgluplji u školi sveta bili nijednu zimu ni leto Nećemo ponavljati.
Nijedan dan se neće ponoviti, Dve slične noći ne postoje, Ni dva ista poljupca, ni dva jednaka pogleda u oči."
Poslednji put izmenio dana Uto Mar 27, 2007 8:54 pm, izmenio ukupno 2 puta | |
| | | Vjera Gost
| Naslov: Samoca...D.Trifunovic Uto Mar 27, 2007 12:33 pm | |
| Povlacim se u samocu Tamo gdje su ljudi moga kova Tamo gdje se tesko zivi nocu Od tisine i opasnih snova
Digao sam ruke od skandala Od proslosti i pogresnih zelja Od ljepote izvora svih zala Od ljubavi i od prijatelja
Povlacim se, a ostavljam ljude U njihovoj zabludi od zlata Da me nadju kad i njima bude Zakucala samoca na vrata |
| | | Vjera moderator
Broj poruka : 39 Datum upisa : 27.03.2007
| Naslov: Re: Ništa dvaput... Ned Apr 01, 2007 5:31 pm | |
| ,,Kako smo ti i ja da nije bilo ovog rata mogli divno stariti..
A evo, od citavog naseg zivota ostali su nam jedino ovi nasi tuzni sastanci na groblju kod Lava
Reci cu ti i kad sam u svojoj nesreci najsretnija kad me na groblju uhvati kisa. Uzasno volim da kisnemo zajedno,,.... | |
| | | Vjera moderator
| Naslov: Nista dvaput.... Sre Apr 04, 2007 10:11 pm | |
| nekad ljubav poput uragana proleti kroz dušu i ti onda sjediš sam na nekoj stanici i sa glupim izrazom na licu stalno se pitaš kako je do toga došlo.
dok ljudi prolaze vjetar bez prestanka slama sve što je preostalo u tebi
jedino razočaranje preživljava. | |
| | | pa znas Gost
| Naslov: ponovo kopiras ,,,,hahaha Čet Apr 05, 2007 10:34 am | |
| ,Kako smo ti i ja da nije bilo ovog rata mogli divno stariti.. A tek ja !!! Pozdrav Vjera !!! |
| | | Vjera moderator
| Naslov: pa znas.... Pet Apr 06, 2007 4:31 pm | |
| ....da nije bilo ovoga rata.... zaista bi se divno starilo....
"Svi se moji znanci pozenise i skucise Svi su oni bogatiji, blazeniji i sredjeniji od mene... Ali ni jedan...ni pored svi onih zima naokolo Nije sacuvao moje vatre i mojega odusevljenja Sutim se....jos uvijek beskonacno mlad I sposoban za borbu Cini mi se da ce jednom i meni doletjet Moje laste.. I da ce mi zacvrkutat na prozoru Te dobre pticice... Kojima s' tamnickoga pendzera Bacah u dvoriste mrvice kruha.. Mozda i mene ceka neka moja mala buducnost Sto se misticki kaze..Misija Mozda cu i ja tu misiju nekako ispuniti Tako mi se ,barem, vise puta cini... Kad osjecam da u meni Ima jos malo zivotnoga daha...
Pozdrav za pa znas | |
| | | pa znas Gost
| Naslov: ovjek se razveselim kad citam tvoje stihove Pet Apr 06, 2007 5:31 pm | |
| Rasli smo na obalama neshvaćenih života skriveni svako u svojoj čežnji u nečemu što je oduvijek bilo jedno Sanjali smo na jastucima drugačijih boja vjerujući da ćemo se sresti u snu što je oduvijek bio isti POZDRAV VJERA!!! |
| | | Vjera moderator
| Naslov: ........ Sub Apr 07, 2007 12:34 am | |
| Prebrodih, moj druže, preko Okeana I sada me evo gdje sam davno htio; No, kažem ti pravo, budala sam bio Jer mišljah da ovdje s neba pada hrana. Držao sam: amo sinuće mi zora, Da će biti sreće nesnivane, duge, I nestati patnje i nevolje duge, Al' me ovdje srete još nevolja gora.
Na hiljade gladnih danas traže rada I lutaju tako od grada do grada, Ali pusta dobra nigdje da se javi... Zbogom! Pozdravi mi sve drugove moje I reci im neka tu na domu stoje, Jer sirjaka amo svak kô roblje davi. | |
| | | pa znas Gost
| Naslov: ...nadam se da ce ti se dopasti..... Uto Apr 10, 2007 3:31 pm | |
| SA BRANKOVOGA BREGA
Ja prvi bejah sto s klikom podigoh steg S maglama da se bori; I mojim klikom jos se razleze breg, I plamen moj joste gori.
Na zivom vrelu napunih krcag svoj, I na krilima vere Sve vas ponesoh u okrsaj i boj, Gde sunca lovor se bere.
Ja srusih tvrdi vekovne tame zid I dugom u sjaj zaroni’; Izvorom zvezda slepima oprah vid I boga videse oni.
S pobednim kopljem i s krunom na najvecem Ja bregu sada stojim, I svoju zetvu bogatu joste znjem Sa zlatnim srpom svojim.
Ja prvi bejah sto s klikom podigoh steg S maglama da se bori, I mojim klikom jos se razleze breg, I plamen moj joste gori.
Veliki pozdrav VJERA!!! |
| | | Vjera moderator
| Naslov: ...DOPADA MI SE.... Pon Apr 23, 2007 11:27 pm | |
| Melankolicni Mandrigal
(Manuel Bandeira)
Ono što ja u tebi obožavam tvoja ljepota nije. Ljepota je ta što se u nama krije. Ljepota je pojam jedan. I ljepota je tužna. Po sebi ona tužna nije, Već po krhkosti i nesigurnosti koje u sebi krije.
Ono što ja u tebi obožavam,tvoja nadarenost nije. Ni tvoja duhovitost, tako gipka i blistava, Slobodna ptica uvrh planinskog neba treptava. Ni tvoja duhovitost, tako gipka i blistava, Svega što se u srcima ljudi u stvari krije.
Ono što ja u tebi obožavam nije ljupka muzika tvoga glasa, Koja se stalno obnavlja svakog trena, Dražesna i zračna kao misao tvoja. Koja zbunjuje i smiruje osjećanja moja.
Ono što ja u tebi obožavam, Mati, koju sam izgubio nije. Ni sestra, koju sad zemlja krije. Ni mrtav otac nije.
Ono što ja u tebi obožavam nije nagon materinstva duboka, Otvoren kao rana u srcu tvoga boka. Ni tvoja čistoća. Ni tvoja nečistoća. Ono što ja u tebi obožavam-neka mi bol i utjehu nosi! Ono što ja u tebi obožavam život je koji prosi. | |
| | | Elly Admin
| Naslov: Pravo je uživanje čitati ove stihove!!!! Uto Apr 24, 2007 12:12 am | |
| Čitajući nalazim se u nekom drugom svetu.... Nižite i dalje.... | |
| | | Vjera moderator
| Naslov: Mostarske kise.... Ned Apr 29, 2007 6:40 pm | |
| ,,U Mostaru sam volio neku Svjetlanu..jedne jeseni Jao kad bih znao sa kime sada spava Ne bi joj glava, ne bi joj glava Jao, kad bih znao tko je sada ljubi Ne bi mu zubi, ne bi mu zubi... Jao kad bih znao tko to u meni bere kajsije Jos nedozrele...
Govorio sam joj ti si deriste, ti si balavica Sve sam joj govorio
I plakala je na moje ruke, na moje rijeci Govorio sam joj ti si andjeo, ti si djavo Tijelo ti je zrelo, sto se pravis svetica A padale su svu noc neke modre kise Nad Mostarom...
Nije bilo sunca , nije bilo ptica, nicega nije bilo Pitala je imam li brata, sta studiram Jesam li Hrvat , volim li Rilkea Sve me je pitala... Pitala me je da li bih mogao sa svakom tako Sacuvaj Boze Dal' je volim , tiho me pitala...
A padale su nad Mostarom neke modre kise Ona je bila raskosno bijela u sobnoj tami Al' nije htjela to da cini, Nije htjela il' nije smjela Vrag bi joj znao...
Ona je prostrla svoje godine po parketu Njene su usne bile pune k'o zrele breskve Njene su grudi bile tople kao mali psici Govorio sam joj da je glupava, da se pravi vazna Svjetlana, Svjetlana... Znas li ti da je atomski vijek De Gol, Gagarin i kojestarije Sve sam joj govorio Ona je plakala..ona je plakala...
Prste je imala dugacke, krhke, beskrvne a hitre Igrali smo se buba- mara i skrivalice Svjetlana ... izadji eto te pod stijenom Nisam valjda corav Nisam ja blesav, hajde, sto se kanis Dobit' ces batine... Kada je ona trazila, mogao sam pobjeci U samu rijeku, nasla bi me..
Govorio sam joj ti si glupa, ti si pametna Ti si djavo, ti si andjeo Sve sam joj govorio...
Nista mi nije vjerovala Vi ste muskarci rodjeni lazovi Vi ste hulje Svasta je govorila A padale su nad Mostarom neke modre kise...
Stvarno sam volio tu Svjetlanu Jedne jeseni...
Jao kad bih znao sa kime sada spava Ne bi mu glava, ne bi mu glava Jao kad bih znao tko je sada ljubi Ne bi mu zubi, ne bi mu zubi Jao kad bih znao tko to u meni Bere kajsije jos nedozrele....,,
Zabolise me prsti od kucanja. Al zao mi nije...Valja ovaj Pero Zubac... | |
| | | robert
Broj poruka : 5 Datum upisa : 01.05.2007
| Naslov: Sefce evo jos jedne od Milanceta Uto Jun 19, 2007 10:54 pm | |
| PONOSNA PESMA Bezbrojne su oci po tvom stasu pale Ko umorna jata na pomorsku ladju, I, sve ocarene, za trenutak stale Da na tebi odmor I lepotu nadju. Bezbrojna su usta rekla da te ljube, I umukla zatim, da nikada vise Ne prozbore reci ni nezne ni grube, Jer tebi recena rec- sve druge brise! Bezbrojni jauci prate tvoje stope Kad ti, ko bozanstvo strasno, sidjes k nama, I bezbrojne strasti zaplamte ko slama, I bezbrojna srca crnom krvlju lope... I niko, I nikad, ne dotace vrele Usne tvoje, niti rec ti neznu zacu. Samo, ko dve seste u bezglasnom placu, Dve se duse nase u milosti srele. I ja sam gospodar tvoj I tvoga tela, Ko despoti stari vladam tobom sada, Sam napajam usta sa svih tvojih vrela, I sva neznost tvoja samo na me pada. O, kada je tako stari Usud hteo, Da ja izabranik budem, ja jedini, I da, uvek uz nju, vek provedem ceo Ocaran, I bacen u carobne cini, Podignucu glavu svoju ponosito, I kao mujezin sa tankog minareta, Dok podamnom susti nepregledno zito I na mesecini plavi kukolj cveta, Uzviknucu gromko kroz predele nema, Da obuzme svakog nevernika strava: " Jest, samo je ona lepotica prava, A ja njezin prorok za vecito vreme!" | |
| | | Vjera moderator
| Naslov: Odakle si dosao... Čet Okt 04, 2007 10:33 pm | |
| | |
| | | Vjera moderator
| Naslov: Kavafis Čet Okt 04, 2007 10:39 pm | |
| O, dragi osjecaju dodji.. Jos bezbroj puta Vrati se i zanesi me Jer se budi uspomena na jedno tijelo Dok drevna ceznja struji u mojoj krvi Jer se usne i put moja sjecaju Dok ruke jos uvijek kao da ljepotu dodiruju O, vrati se jos bezbroj puta Zanesi me,kad se usne i put moja sjecaju... | |
| | | Elly Admin
| Naslov: Pileeeeeeeee Sre Maj 07, 2008 11:05 pm | |
| Kad budeš provirila, guni još koju pesmu...daj da se vratimo medju žive... Predugo smo zombiji... Neću da budem zombi | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Ništa dvaput... | |
| |
| | | | Ništa dvaput... | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |
|